Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Bianca Mastenbroek

Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
Toen ze de mythylschool verliet, schreef ze een 'rapport' voor haar toenmalige juf (omdat zij ook altijd rapporten over haar schreef). Vanwege het uitkomen van Vuurproef heeft die juf dat verhaal voor haar opgezocht. Wat bleek? Als dertienjarige schreef ze al over heksen en het geloof. 
Tijdens haar middelbare schooltijd schreef ze wat minder. Natuurlijk schreef ze wel voor het schoolkrantje, en heeft ze ook nog een verloren musical geschreven en geregisseerd, maar veel verder kwam ze niet. Tijdens haar studie schreef ze voornamelijk rapporten en verslagen. Ook toen kroop het bloed waar het niet gaan kon, en werd ze hoofdredactrice van het blad van studievereniging Intermate en werd ze lid van de almanakcommissie.
Pas toen ze ging werken, borrelde het schrijversbloed weer omhoog. Ze volgde verschillende cursussen, de meeste via het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. Tijdens die cursussen herinnerde ze zich weer hoe ontzettend leuk ze het schrijven van verhalen en boeken vond. Ze maakte een beslissing: ze wilde schrijver worden.
Die ambitie maakte ze in 2008 waar, toen haar debuut Vuurproef uitkwam, een historische roman over heksenvervolging. Binnen enkele maanden was de eerste druk uitverkocht en mocht ze zich verheugen over vele positieve reacties.
Sindsdien doet ze niets anders dan boeken schrijven. Ze schrijft zowel voor kinderen, de jeugd als volwassenen. Van prentenboekjes tot AVI boekjes tot historische romans. Haar boeken worden door verschillende uitgeverijen gepubliceerd, waaronder De vier windstreken, Delubas, Van Tricht en haar eigen uitgeverij Zirakel.
Ooit hoopt ze een epische bestseller te schrijven en nationale bekendheid te genieten als schrijver. Tot die tijd schrijft ze naarstig door...

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Bianca Mastenbroe
Auteur