Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

De boom in

Introductie

Fragment

Boekpresentatie

Recensies

 

Walvisvaarders is een prachtige, superdikke hardcover met maar liefst 355 pagina's spanning en avontuur.

In maart 1725 liggen tachtig schepen in de Rede van Texel te wachten op oostzuidoostenwind. Stuk voor stuk walvisvaarders, die hun geluk gaan beproeven in het ijselijke water rond Spitsbergen of in Straat Davis, ten westen van Groenland. Onder hen is de kersverse commandeur Klaas Jacobszoon Daalder. Hij vaart uit met zijn schip de Jonge Eva en een bezetting van vijfenveertig man. Allen zijn vol goede moed en ze verwachten rijk terug te keren, met een ruim vol walvisspek dat tot het winstgevende traan gekookt zal worden.
Na enkele maanden komen de eerste schepen terug, en zij brengen nieuws. Op 19 juli 1725 staat in de Amsterdamsche Courant: 't schip van Klaas Daalder was verongelukt. Het was ‘in het ijs gebleven’.

Walvisvaarders verhaalt over de avonturen van de veertienjarige Tijs en zijn beste vriend Maarten op deze barre reis:

Maart 1725. Tijs weet het zeker: in de ijzige wateren van het verre Groenland wacht het avontuur. Nu hij en zijn beste vriend Maarten een plekje hebben veroverd op de walvisvaarder van Klaas Daalder, houdt niets hem nog tegen een held te worden en het hart van de mooie Antje te veroveren.
Maar het leven op het schip blijkt meedogenloos. Barre kou, genadeloze storm en dichte mist eisen hun tol. Als de walvisvaarder dan ook nog vast komt te zitten in het ijs, keren de bemanningsleden
zich tegen elkaar.
Tijs en Maarten vechten om te overleven, maar de kans dat ze veilig terug kunnen naar hun geliefde Texel wordt met de dag kleiner. Zal Tijs Antje ooit terugzien?


Een ijzingwekkende historische jeugdroman over hoop en wanhoop, vertrouwen en wantrouwen vriendschap en verraad.

JeRoen Murré heeft de geweldig mooie omslag gemaakt.

Walvisvaarders is verschenen bij uitgeverij De Vier Windstreken. Het boek kost € 15,95. Het is natuurlijk bij mij te bestellen (ook met handtekening, stuur dan even een mailtje). Omdat het boek niet door de brievenbus kan, betaal je drie euro verzendkosten.

Ook kun je Walvisvaarders in iedere (web)boekhandel bestellen.

Lees hier het begin van het boek.

 

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Geheugenstrijd